2013-07-26 - Rysardubbel mot Portugal

Sverige skrällde och vann mot grusnationen Portugal med 2-1 efter en riktig rysare till avgörande dubbelmatch. Vid 1-1 efter de inledande singelmatcherna väntade en "vinna eller försvinna" dubbelmatch. Sverige ställde upp med Carlsten/Hennemann vilket var deras första dubbelmatch tillsammans. Sverige förde matchen till en början men kom efter hand tyvärr in i Portugals lägre bolltempo, vilket gjorde att varje boll blev helt oviss. Sverige tappade en 5-3 ledning i första set och Portugal tappade en 5-3 ledning i andra set. Portugal var endast 2 bollar från att vinna med 2-0 i set. I tredje set fick Sverige det viktiga sjunde gamet till 4-3 och kunde sedan hålla sin serve till 6-7 (7), 7-5, 6-4. Segern mot Portugal innebär att Sverige fortfarande har chans att bli etta eller tvåa i gruppen inför sista gruppspelsmatchen mot Bosnia och Herzogovina.
Caijsa 1:a singel - Rakovnik 2013 Invigning - EM kval, Rakovnik CZ 2013 Seger mot Portugal, EM kval Rakovnik 2013 Supportrarna Fredrik Furst & Ebba Hennemann


Webdesign av Websoluto.se