2013-07-09 - Otroliga Caijsa!

Strandbadsturneringen i Falkenberg är efter SALK, Båstad och SM den största juniortävlingen i Sverige. Det är en av de äldsta tävlingarna och en turnering som alla tennisspelare någon gång vill vinna. Caijsa Hennemann ställde upp i FS12 och FD14 tillsammans med sin träningskompis Evelina Carlsson. Ingen hade förhandstippat att dubbelparet skulle vinna någon match i 14 års klassen, men det blev hela tre matcher för det nykomponerade paret. Tjejerna åkte ut mot Ida Ferding och Karolina Tilander med 6-3, 6-1 men gör en riktigt bra kvartsfinal mot två av Sveriges bästa 13 åringar. I flicksingel 12 fick Caijsa, trots att hon är första seedad, sin absolut svåraste lottning någonsin. För att nå final skulle hon bl a behöva slå ut Viktoria Leth, Maria Petrovic och Victoria Carlsten. Två av dessa matcher avgjordes först i tredje set, men till slut stod Caijsa som vinnare. I finalen väntade sedan Stockholms mest formstarka 12 åring från Solna TK, Sara Dahlström. Sara har varit näst intill omöjlig under vårsäsongen och bl a kvalificerat sig till SEB Next Generation i Båstad ett år ung. Caijsa vinner efter en välspelad och jämn och tuff final med 6-3, 6-2. Caijsa visar åter igen vilken fighter hon är! Otroliga Caijsa! Extra roligt för Caijsa att vinna turneringen då hon var på läger med Tennis Göteborg under Viktor Stjerns ledning, och visar att hon klarar sig på egen hand.
Caijsa och Evelina Carlsson - Stransbadsturneringen 2013 Caijsa och Sara Dahlström - Strandbadsturneringen 2013 Caijsa och Ebba glassar i Falkenberg 2013


Webdesign av Websoluto.se