2013-06-08 - Lyckad sprinttävling i Pixbo

Sprinttävlingen i Pixbo blev en fantastiskt trevlig tävling för både spelare och publik. Mängder av bra träningsmatcher mot olika motståndare i ett soligt och varmt sommarväder. På lördagen var det dags för klasserna FS13 och FS14. Tyvärr blev PS13 klassen som spelades på morgonen mycket försenad så att tjejklasserna blev 4 timmar försenade. Det innebar att FS13 och FS14 fick spelas samtidigt, vilket gjorde att några av spelarna fick spela 4-5 matcher non stop. I FS13 gick systrarna Hennemann fram till semifinal där de fick möta varandra och göra upp om en finalmatch. Matchen gick till ett avgörande supertiebreak där Caijsa vann med 10-7. Här visade framför allt Ebba att hon kan spela bländade tennis när allt stämmer. Efter 4 timmars spel för Caijsa väntade klubbkompisen Oliva Alfredsson i FS13 finalen. Caijsa vann första set med 10-8 och lyckades mycket bra med sin glidteknik. I början av andra set höjde Olivia tempot och Caijsa fick arbeta hårdare i defensiven. I ett ytterläge sträckte Caijsa sig i ryggslutet och det var tyvärr färdigspelat. Caijsa ville inte riskera ngt inför kommande Båstadvecka och valde därför att inte spela vidare i klassen FS14. Trots allt ett mycket trevligt upplägg som gav Caijsa och Ebba chans att träna på toppsinn och glidteknik vilket var veckans utmaning. Samtidigt som spelarna hade tennisturnering pågick det en pingisturnering för föräldrar, syskon och övriga supporters. På bilden ser vi José Conde (pappa till Olivia Alfredsson) spela mot Caijsas och Ebbas farfar Dieter. Pingisturneringen vanns av Peter Hennemann som vann finalen med 5-4 över 5 år äldre Conde. Cool
Dieter Hennemann vs José Conde_2013


Webdesign av Websoluto.se