2013-06-06 - Ebba nära vinst i Pixbo

Årets juniorturnering i Pixbo spelas på ett annorlunda vis. Först korta sprintmatcher i pooform där ettan och tvåan går till A-sluspel, därefter sprintmatcher med direkt utslagning. Denna spelform är inget för spelare som är rädda för att förlora då en dålig inledning kan innebära respass direkt från turneringen. Ebba tog sig vidare i sin pool genom en andraplats efter att ha haft 2 matchbollar i poolfinalen mot Vilma Karlander, Lerum. I kvartsfinalen räddade Ebba totalt 4 matchbollar mot defensivt spelade Ann-Marie Vogel, Partille. Semifinalen vann Ebba med klara 3-0 i game mot Mikaela Cejkova, Ullevi. Sedan i finalen  väntade åter Karlander från Lerum. De 5 gamen i finalen bjöd på propaganda tennis från båda spelarna. Ebba hade både 1-0 och 2-1 men Vilma är för närvarande ett strå vassare än Ebba och vann till slut med 3-2. Ebba får jobba hårt i sina egna servegames med sin underarmsserve, men gör det mycket bra och lyckas pressa en av Sveriges bästa 11 åringar trots allt. Mycket nyttig mental träning att utsätta sig för dessa tuffa matcher som kommer att ge resultat i framtiden. Nu väntar liknande upplägg för Ebba i klasserna 12 och 13 år.


Webdesign av Websoluto.se