2013-05-19 - 3:a och 4:a på Göteborgsvarvet

Caijsa och Ebba skrällde stort när de sprang lilla Göteborgsvarvet på söndagseftermiddagen. Trots friidrottare från hela Norden lyckades Caijsa och Ebba springa i mål som 3:a respektive 4:a i sina heat. Caijsa sprang det tuffa 2,4 km långa loppet på 9,43 och Ebba på 9,56. Anmärkningsvärt att Caijsa förbättrat sig 35 sekunder på ett år genom att träna fotboll och tennis. Inte konstigt att Mölndals AIK direkt tog kontakt med tjejerna efter loppen och ville att de skulle börja träna friidrott. Starkt av Ebba att kunna springa så fort direkt efter spelad tennismatch. Ebbas tid hade även räckt långt i Caijsas klass vilket gör att konkurrenterna får se upp 2014. Caijsa svarade för helgens spurt inne på Slottskogsvallens välfyllda arena. När hon sprang in genom grindarna ut på upploppet låg hon 25 meter efter tredjeplatsen. Tjejen som hade tredjeplatsen sprang fort, men lyckades ändå inte hålla Sveriges bästa 12 åring i tennis bakom sig. Skulle tjejerna någon dag tröttna på tennisen så skulle det inte förvåna någon om det dyker upp 2 nya stjärnor i friidrottssverige. Söndagen hade även mycket annat att glädja sig åt. Ebba förlorade endast 2 poäng när hon besegrade Hanna Johansson från Särö TK med 6-0, 6-0 i kvalet till SEB Next Generation Cup. Caijsa gjorde det avgörande 4-3 målet i seriefinalen i fotboll mellan IK Zenith vs Näsets SK F00. Den underbara och framgångsrika söndagen avslutades med att Gais vann borta mot Värnamo genom att pricka in segermålet till 1-2 i minut nummer 90. Vilken underbar söndag!
Caijsa och Ebba sprang Lilla Göteborgsvarvet 2013


Webdesign av Websoluto.se