2013-05-01 - Fotbollsvinster i vårsolen

Ebba och Caijsa snörade på sig fotbollskorna på härliga och soliga Första Maj, och spelade seriematcher för Näsets SK F02, F01 och F00. Caijsa började dagen med match mot Älvsborg F00 på Påvelund Idrottsplats. Caijsa var en aning nervös och lite osäker på fotbollsformen, då antal fotbollspass senaste halvåret kunde räknas på en hand. Första halvlek spelade Caijsa enkelt och smart och tog ett stort ansvar defensivt från sin plats på yttermittfältet. Näsets SK tog en 1-0 ledning på straff före halvtidsvilan. I andra halvlek gjorde Caijsa ett fantastiskt mål till 2-0. Caijsa tog emot bollen i straffområdet och slingrade sig sedan mellan två försvarare innan hon placerade bollen säkert i bortre burgaveln. Efter målet släppte Caijsas osäkerhet och hon visade att fotbollskunskaperna fortfarande finns kvar. Efter ytterligare ett mål av Caijsa och ett par assist slutade matchen 6-1 till Näsets SK. Sedan var det dags för Ebba att representera Näsets SK F02 på Stavdal Arena mot Eriksberg. Tjejerna i Näsets SK spelade en mycket underhållande fotboll och vann med klara 7-2. Ebba fick spela i mittförsvaret nästan hela matchen och gjorde det med bravur. Ebba spelade fram Wilma Bandi till 1-0 på en hörna, och var sedan inne på resterande mål framåt och inget baklängesmål vilket är imponerande. Direkt efter slutsignalen bar det iväg till Yttern i Kungälv för 5 av 11-åringarna, för match i Näsets SK F01 mot hemmalaget Ytterby. Trots ett tidigt underläge lyckades de minderåriga tjejerna tillsammans med övriga lagkompisar vända matchen till 2-1 för Näsets SK. Ebba fick åter igen spela mycket defensivt och gjorde åter igen en mycket bra insats. Tre mycket trevliga fotbollsmatcher i härlig vårsol, och tre härliga vinster för våra duktiga Näset lag. Detta bidrar nog till att fotbollskorna snöras på snart igen.
Näsets SK F-00 vs Älvsborg


Webdesign av Websoluto.se