2013-04-05 - Dag 5 - Ingen Gaispremiär i Varberg

Caijsa spelar dubbla SM-finaler på GLTK lördagen den 6 april. Det innebär att Gaisklacken blir 6 personer färre på Påskbergsvallen i Varberg när Gais inleder säsongen i superettan. Skall man missa en premiärmatch med Gais efter 11 år, så är det accepterat om någon i familjen spelar SM-final i tennis. Först lyckades Caijsa besegra otroligt duktiga, hårtslående och vältränade Frida Furst från Trollbäcken med 6-4, 6-1. Det var nära att Furst hämtade upp ett 2-5 underläge i första set och då hade nog matchen kunnat se annorlunda ut. Frida kommer säkert att ställa till det för Caijsa i framtiden, men det blir en utmaning för Caijsa att försöka utveckla sin tennis ytterligare fram till sommaren. I dubbel vann Caijsa/Vanessa semifinalen mot Shasteen/Asp med klara 6-0, 6-2. Återigen spelade både Vanessa och Caijsa en säker tennis och värderade lägena som dök upp på ett föredömligt sätt. Även om bollarna ofta var långa och jämna så hade våra tjejer ett mentalt övertag även denna match. Detta innebär att både Caijsa och Vanessa för första gången någonsin spelar SM-final imorgon lördag. I singel ställs Caijsa mot landslagstjejen Jessica Mridha från SALK, och i dubbel mot vinnaren Mridha/Salemyr vs Leth(Ullevi)/Temirhanova. Det innebär att båda finalerna blir en fight mellan Ullevi TK från Göteborg och SALK från Stockholm.


Webdesign av Websoluto.se