2013-04-04 - Dag 4 - Caijsa 2 x SM-medaljör

Caijsa och Vanessa från Ullevi TK stängde GLTK-hallen genom att vinna kvartsfinalen mot Carlsten/Furst i dubbelklassen. Till en början såg det ut som om Barcelona spelade mot Örgryte när våra Ullevitjejer låg under med 0-2. Sedan vaknade de sakta men säkert och kom till slut ikapp och ordnade ett tiebreak. Väl i tiebreak låg de under med 3-6 och hade totalt 4 setbollar mot sig, men lyckades genom mental styrka att vända till 8-6 och setvinst. Sedan följdes paren fram till 6-6 i andra set och ett andra tiebreak väntade i denna rysarmatch. Återigen visade våra tjejer en enorm kyla i avgörande lägen, och vann tiebreaket med 7-3 och matchen med 7-6, 7-6. Detta innebär minst brons i dubbel-SM för andra året i rad. Caijsa gick även till semifinal i singelklassen genom att först vinna mot Växjös Annie Heinonen med 6-0, 6-2, och sedan mot Lisa Fagerberg från Alingsås med 6-1, 6-3. Nu väntar två tuffa semifinaler på fredagen för Caijsa. Först mot landslagstjejen Frida Furst i singel och sedan dubbelparet Asp/Shasteen från Partille/Lerum.
Oavsett resultat har Caijsa redan visat att hon tagit ett stort steg framåt och etablerat sig som en av de bästa i klassen.


Webdesign av Websoluto.se