2013-04-02 - Dag 2 Inne-SM

Inomhus SM spelas som vanligt på påsklovet uppe på GLTK. 12-åringarna började i måndags, men eftersom Caijsa och Ebba är seedade i tävlingen gick de först in i turneringen dag 2. Caijsa var först ut av syskonen och ställdes mot Alicia Eriksson från Kils TK. Även om motståndet inte tillhörde sverigetoppen så gör ändå Caijsa en mycket stabil insats. Visar stor pondus, bra balans och använder hela verktygslådan. 6-0, 6-0 och endast sju tappade poäng. Efter Caijsas uppvisning var det dags för lillasyster Ebba. Ebba ställdes mot okända Alice Ekblom från Strängnäs, som överraskande slog ut Karlskronas Tilda Loudd i första omgången. Ebba som aldrig tidigare vunnit i inne-SM öppnade lite nervöst. Alice Ekblom spelade ingen teknisk bra tennis men kämpade och spelade klokt hela matchen. Ebbas spel räckte långt och hon kunde vinna med klara 6-2, 6-0. På kvällen började dubbelturneringen för tjejerna. Caijsa/Vanessa mötte Fröjd/Fagerberg och vann enkelt med 6-1, 6-0. De som skall slå detta dubbelpar får spela mycket bra tennis. Ebba/Evelina mötte seedade Mridha/Salemyr. Vinnaren här får en behaglig resa fram till semifinal och minst en bronsmedalj. Tyvärr fanns inte rätta viljan hos ulleviparet, som trots allt gör en godkänd insats men förlorar med 3-6, 4-6. När dessa tjejer börjar förstå att de tillhör sverigetoppen och börjar ta för sig, då kommer även titlarna börja ramla in efter hand. Tisdagen var mycket trevlig för Ullevitjejerna i 12-års klassen. Caijsa, Ebba, Vanessa och syskonen Leth vann alla sina matcher, vilket innebär att 5 av 32 tjejer kommer från Sveriges bästa tennisklubb. Imorgon onsdag och dag 3 i 12-års klassen väntar mycket spännande matcher. På onsdagen kommer de första duktiga spelarna att få lämna singelturneringen. Oavsett hoppas vi på fortsatt bra tennis från Caijsa och Ebba och övriga spelare från Ullevi TK.


Webdesign av Websoluto.se