2013-03-24 - Caijsa Regionsmästare i singel och dubbel

På söndagen var det finaldags i RM som i år spelades i Påvelunds TK (Åkered TK). Caijsa hade kvalificerat sig till både singel- och dubbelfinal i 12-års klassen. Motståndarna i finalerna bestod bara av träningskompisar från Ullevi TK. Systrarna Leth i dubbel och dubbelpartnern Vanessa Widell-Ersöz i singel. Första matchen ut var singelfinalen mot Vanessa. Caijsa såg bestämd och sammanbiten ut och hade bestämt sig för att bara försöka spela sitt spel. Vanessa som är ett år ung i klassen och Sveriges bästa 11-åring har skakat Caijsa vid ett flertalet tillfällen förut, därför var det extra viktigt att behålla lugnet även vid ett tidigt underläge. Caijsa ryckte till sig en 3-1 ledning i varje set och kunde sedan bevaka tillställningen på planen och vinna med 6-2, 6-1. Caijsa spelade en mycket bra och varierande tennis och valde alltid rätt slag vid rätt tillfälle. Vanessa spelade stundtals en mycket bra tennis, men en ömmande fot och axel gjorde att hon inte kunde prestera på max vilket behövs för att vinna mot Caijsa. Efter en timmes vila var det dags för dubbelfinalen. Caijsa/Vanessa spelade åter igen en bländande dubbel och vann första set efter 20 min med 6-1. Sedan kom en liten reaktion från tjejerna och det var jämnt fram till 2-2 i andra set. Tjejerna hittade tillbaka till full koncentration och kunde med ett fantastiskt fint volleyspel vinna andra set och hela matchen med 6-1, 6-2. Det var andra RM segern i rad för Caijsa/Vanessa i dubbel, och Caijsas första någonsin i singel. Tyvärr förlorade Ebba tidigt i singelklassen mot Viktoria Leth, och kom inte till start i dubbelklassen då dubbelpartnern Evelina Carlsson blev sjuk.
Näsets F-02 förlorade lite snöpligt kvartsfinalen mot Mölnlycke med 1-2 trots överläsen speldominans. Dubbelt olyckligt då båda Mölnlyckes mål tilldömdes utanför speltid.
Caijsa vinnare av både FS12 och FD12 i RM Finalister FD12 (RM) Caijsa och Vanessa vinnare FD12 - RM


Webdesign av Websoluto.se