2013-02-17 - Tennisfritt i Åre

Vecka 7 åkte hela familjen Hennemann på skidsemester till Åre.
Resan började med nattåget från centralstationen i Gbg och ankomst till Åre By söndag förmiddag. Vi checkade in resväskor på station, hyrde skidor och stod i backen redan 09.30. Vädret bestod av snöfall, stark vind och termometern visade -20 grader svensk vinter. Efter ett åk i backen funderade man om detta är semester? Strax efter lunch fick vi tillgång till stugan...lägenheten i Åre Torg. 50 meter från Bergbanan i Åre och direkt ovan Åres trendiga restaurang Dahlboms hittade vi vår supermoderna lägenhet. Tillsammans med familjen Ravegård/Svensson hade vi vårt läger här med VM 6"an" runt hörnet och hela nöjeslivet utanför dörren. På onsdagen hade äntligen vädret blivit av semesterkarraktär och då var det också äntligen dags för familjekampen. 50 familjer deltog i en tävling där samtliga familjemedlemmar skulle utföra flygande kilometern, skicross, storslalom, airboard och ordjakt. Hennemanns gick för medalj men tyvärr blev det endast en blygsam 23:e plats efter att samtliga i teamet misslyckats i airboard. Vädret resten av veckan bestod nu av klarblå himmel, ingen vind och 5 minusgrader. Åreskutan var öppen och det innebar långa åk både i pist och off pist. Lite läskigt blev det när vi plötsligt fick avbryta vår nedfärd i pisten då det var lavinfara. Spännande och en erfarenhet rikare för tjejerna att få uppleva vad naturen har att erbjuda på. Nu är vi hemma efter en underbar och lyckad skidsemester i Nordens bästa backar. Nu skall det bli skönt att få packa tennisväskorna igen och ta del av vårens utmaningar. RM, SM och kval till SEB Next Generation är det som tjejerna har i huvudet när de nu ökar träningsdosen igen. Kanske de även minns och njuter av när de grillade sitt egna kött på heta täljstensplattor på restaurang Werséns, eller badade utomhus i Holliday Clubs varma utomhuspool när termometern visade -19 grader i luften. Stort tack till Maria, Anders, Linnea och Erik som genom sitt härliga humör bidrog till att veckan blev precis så bra vi hade hoppats på.
Familjekampen


Webdesign av Websoluto.se