2013-01-27 - Första landslagsäventyret är över

Caijsas första landslagsresa är över. Det blev till slut en 4:e plats för Sverige i kvalgrupp C i Onesti. Lagen placerades i följande turordning: Rumänien, Moldavien, Vitryssland, Sverige, Lettland, Ukraina, Bulgarien. Caijsa spelade totalt 5 matcher varav 3 singelmatcher och 2 dubbelmatcher. Caijsa lyckades vinna 1 singelmatch och 1 dubbelmatch. Hon hade i gamestatistik 43-49 vilket visar att hon håller bra klass även ute i Europa. När hon besegrade Hanna Kubarava från Vitryssland med 6-4, 6-2 genomfördes matchen på ett absolut perfekt sätt. Trots underläge med 0-2 i första set såg man på Caijsas kroppspråk att hon hade bestämt sig för att vinna matchen. Det var skönt att få ett kvitto på att Caijsa hinner med i bolltempot även på världens snabbaste tennisunderlag och mot de bästa tjejerna i Europa. Dessutom uppträder Caijsa på ett mycket professionellt sätt både på och utanför banan. Det var nog inte sista gången vi får se Caijsa i den blågula tröjan.
Sverige - Onesti Rumänien 2013


Webdesign av Websoluto.se