2013-01-25 - Sverige eller Rumänien till Final

Det blir Sverige eller Rumänien som får åka till Sheffield och spela EM 7-9 februari. Lagen möts i en direkt avgörande match på lördag eftermiddag. Sverige tog sig dit genom att besegra Bulgarien med 2-1. Frida Furst besegrade Bulgariens 2:a med 6-2, 6-2 ganska enkelt genom ett mycket högre tempo. Caijsa tog sedan ledningen mot Bulgariens 1:a med 3-0 genom strålande spel. Sedan ändrade Bulgarien taktik och spelade bara defensivt. Caijsa fortsatte att spela offensivt men motståndaren hade dragit ner på tempot, vilken gjorde att Caijsas attackslag tappade fart och fastnade i försvaret. Istället för att ha tålamod och själv växla tempo valde Caijsa svårare och svårare slag. Caijsa förlorade 8 game i rad och matchen till slut med 3-6, 3-6. 30 min senare var det dags för den avgörande dubbelmatchen och Caijsa tillsammans med Frida bildade dubbelpar. Sverige fick en dålig start och låg under med 2-4 i första set. Sedan spelade Frida en fantastisk tennis och Sverige vände till 6-4. Frida fortsatte sedan att vara planens gigant samtidigt som Caijsa spelade upp sig, vilket gjorde att Sverige vann med 6-4, 6-2. Viktigt för Caijsa att kunna vara med och sy ihop säcken.


Webdesign av Websoluto.se