2013-01-13 - Internationellt motstånd i Vänersborg

Sveriges enda internationella turnering för juniorer -12 år spelas nästa vecka i Vänersborg. Caijsa går direkt in i huvudtävlingen som sverige-etta, medans Ebba ett år ung får kvala för att spela huvudtävlingen. Ebba stöter på en jämnårig spelare från Lettland i kvalet. Ofta är spelarna som kommer från länder lite längre ifrån Sverige mycket duktiga, men det finns ändå förhoppningar att Ebba skall kunna vinna första kvalmatchen. ETA-turneringarna som de kallas är till för att få internationell erfarenhet. Spelarna från övriga Europa har ofta en tuffare attityd på banan, samtidigt som spelarna måste prata engelska på banan. Detta gör att inte resultatet är det viktigaste utan istället att försöka ta för sig på banan. Huvudtävlingen börjar på måndag och då får vi veta vem Caijsa får möta.


Webdesign av Websoluto.se