2013-01-05 - Caijsa spelar för 2 x Guld

Lördagen i SALK-hallen blev en fantastisk dag för Ullevi TK. Dagen började med att Caijsa mötte omöjliga Sarina Reinertsen från Norge i kvartsfinal. Trots ett år ung i klassen var hon en av de största utländska favoriterna i SALK. Caijsa har förlorat två gånger innan mot Sarina och visste att hon måste föra spelet för att ha chans till seger. Caijsa visade upp det bästa hon hade i första set och tog ledningen med 6-2. I andra set kom Caijsa in fel och blev genast passiv i spelet vilket straffade sig. Trots 5-3 ledning blev det 5-5 och en öppen tillställning. Sedan vet ingen hur Caijsa lyckas plocka fram spelet igen och till slut spela hem matchen med 6-2, 7-5. På lördagen spelas alltid både kvartsfinal och semifinal vilket är oerhört påfrestande för spelarna. 2,5 timmar efter segern var det dags för semifinal mot Frida Furst från Trollbäcken. Frida är seedad som nr 3 i Sverige och har två förluster mot Caijsa från i somras i Båstad. Det var upplagt för en mycket jämn match nu när de för första gången spelade inomhus. Frida tog ledningen med 1-0 innan Frölundas egna Mercedes Benz startade sin berömda motor. Efter drygt en timme hade Caijsa spelat bort Frida med de solklara siffrorna 6-3, 6-0.
Inte nog med dessa två blytunga segrar så hade Caijsa en match kvar under lördagen. Semifinal i FD12 tillsammans med Vanessa Widell-Ersöz. Caijsa var jättetrött och spelade inte på topp, men Vanessa visade att formen var på plats och tjejerna lyckades vinna med 6-1, 6-2. Detta innebär att Caijsa på söndagen spelar två finaler i SALK Open, och oavsett hur det går är hon för stunden Sveriges bästa 12-åring i tennis bland tjejer. Caijsas motståndare i finalerna kommer från Finland. Cecilia Johansen i singelfinalen och Cecilia tillsammans med Hedda Hakkala i dubbelfinalen.


Webdesign av Websoluto.se