2013-01-04 - Ebba imponerade i SALK

Ebba möter syster Caijsa i 16-dels final i FS12 i SALK. Spelar en tennis på väldigt hög nivå i 15 min. Matchen står 3-1 till Caijsa men Ebba spelar drömtennis, så det känns som familjekampen kommer att bli en öppen historia för första gången. Ebba hinner en boll som ingen annan tennisjunior i hela världen skulle hinna, men samtidigt ramlar hon och landar illa på sin vänstra hand. Läkare kallas till planen som konstaterar i samråd med Ullevi TK tränaren Damien att Ebba inte bör fortsätta matchen. Ett ledband i vänstra handen är förstört och smärtar för mycket för att kunna spela. 4 timmar senare står Ebba på banan tillsammans med sin dubbelpartner Evelina Carlsson och spelar kvartsfinal mot Finlands bästa dubbelpar. Matchen slutar 4-6, 5-7 till slut och Ebba och Evelina är båda utslagna i SALK. Både Evelina och Ebba visade dock att de tillhör den absoluta toppen i Sverige och även konkurrerar med övriga i Norden. Ebba avslutade SALK på ett sätt som borde skrämma de flesta spelarna i åldersklassen.
Ebba & Evelina Carlsson


Webdesign av Websoluto.se