2012-11-25 - Etta, Etta, Trea, Trea

Ebba och Caijsa bjöd på stor tennisunderhållning i helgen. Ebba spelade Simplicity Open FS10 och FS12 i Kungsbacka, och Caijsa var i Ulricehamn och spelade FS12 och FS14 i Bolon Indoor Open. Ebba skulle egentligen lämnat återbud till helgens spel då hon har en inflammation i axeln pga överansträngning, och kan inte föra racket över axelhöjd. Hon ställde dock upp men med underarmsserve och utan volley och smash. Det gick ganska bra ändå trots lämnat handikapp till motståndarna. Ebba släppte bara 2 game i hela FS10 turneringen, och det var mot Wilma Karlander från Lerum som hon i finalen besegrade med 6-3, 6-3 (start 2-2). Ebba var den klart bättre spelaren och var egentligen aldrig hotad, förutom ett par gånger i egen serve (underarmsserve). I FS12 blev Ebba 3:a efter förlust i semifinalen mot turneringsvinnaren och 2 år äldre Paulina Engbäck från Partille. Ebba spelade mycket bra tennis hela helgen och har aldrig varit i bättre form. Caijsa åkte till Ulricehamn med ett sargat självförtroende efter förra helgens storförlust i Vänersborg. Målsättning inför helgen var solklar. Fortsätta använda sin nya forehandsteknik och inte tänka på resultatet. Gynnsam lottning gjorde att Caijsa fick ett par matcher med lågt tempo, vilket gjorde att tekniken ganska omgående blev automatiserad. När sedan de lite bättre motståndarna dök upp, hade Caijsa fått så mycket fart i bollen samt träffsäkerhet, att hon helt enkelt utklassade allt och alla. Tyvärr hade Caijsa otur med spelschemat och var först klar kl 23.30 på lördagskvällen. När hon spelade semifinal i FS14 kl 10.30 på söndagsmorgon var det Caijsas andra match redan denna dag, då hon spelade semifinal i FS12 kl 08.00. Bolon Indoor Open blev plötsligt en dygnet runt turnering, vilket gjorde att Caijsa fick ta in på hotell i Ulricehamn. Caijsa kom 3:a i FS14 genom att förlora mot Tidaholms tennisstjärna Ena Ovcina. Caijsa var dock ytterst nära att stå för en stor skräll genom att spela en respektlös och taktisk tennis. Caijsa förlorade med 6-4, 1-6, 3-6 men hade gamebollar i alla game i sista setet. I FS12 vann Caijsa hela turneringen överlägset även om hon i finalmatchen på söndag eftermiddag var mycket trött. Vendela Sandersson besegrades i finalen med 6-2, 6-0 trots många felaktiga beslut av Caijsa. Både Caijsa och Ebba visade i helgen att höstträningen precis gett det resultat som de hoppats på. De har båda två förbättrat det mesta, och skall nu finslipa detaljer inför nästa års säsongsstart som närmar sig.
Ebba vinnare FS10 Caijsa vinnare i Ulricehamn Caijsa


Webdesign av Websoluto.se