2012-11-18 - Ebba tog för sig i Torslanda

Ebba följde upp framgångarna från höstlovet med mycket bra spel även i Torslanda Cup. I FS12 blev det förlust i första omgången mot 2 år äldre Paulina Engbäck från Partille Tennis. 5-7, 4-6 slutade matchen som innehöll bolldueller över 100 slag, och med lite tur kunde matchen vunnits av Ebba. I FS10 vann Ebba sin pool utan setförlust. I semifinalen stötte Ebba åter igen på 1 år yngre Emma Shasteen från Lerum. Sveriges antagligen bästa 9-åring tog ledningen med 2-5 mot en nervös Ebba. Ebba har senaste tiden blivit starkare mentalt och lyckades vända matchen och vann till slut med 7-6, 6-3. I finalen väntade för 3:e gången i rad på kort tid klubbkompisen Vanessa Widell-Ersöz. För 3:e gången i rad vann även Vanessa finalen över Ebba. Även denna gång var matchen mycket jämn och siffrorna blev 6-7, 3-6. Lite synd bara att inte Ebba kan komma upp i sin maxnivå i någon av finalerna, för då hade hon kanske lyckats vinna någon av matcherna. Det känns dock som om Ebba tagit ett stort kliv framåt och förhoppningsvis närmat sig de bästa 02:orna i landet. Vanessa visar oerhörd styrka som lyckas komma tillbaka till huvudturneringen som "Lucky Looser", vinna semifinalen trots stort underläge och sedan vinna måstematchen mot sin klubbkompis. Det gör bara en riktigt duktig tennisspelare.
Ebba 2:a i Torslanda Cup FS10


Webdesign av Websoluto.se