2012-09-10 - Investor Cup

Investor Cup är Sveriges största lagtävling för flickor 12 år. Varje region bildar ett lag i Sveriges egen mini "Fed Cup".

Tävlingen syftar till att flickorna skall få spela så många bra matcher som möjligt samt ge dem en känsla av hur det är att spela i lag. Om några år är det troligtvis någon/några av deltagarna som är stommen i Sveriges Fed Cup lag.

Helgen 13-16/9 spelas gruppspelet i Enskede. Regionerna är indelade i två grupper där segraren i varje grupp går till final senare i höst. Region Göteborg har Syd, Norr och Stockholm 2 i sin grupp. Region Syd kommer med spelare som är rankade 2:a, 3:a och 4:a i Sverige, samt övriga 3 spelare är topp 15. Det skall jämföras med Göteborg som endast har 2 spelare som är rankade bland de 15 bästa. Lisa Marzelius (6:a) och Caijsa Hennemann ett år ung (9:a). Det blir m a o mycket svårt för Göteborg att nå en finalplats.

Varje match spelas så att man möts i 4 singelmatcher och 2 dubbelmatcher, och samtliga spelare i laget måste spela någon match.
Övriga spelare i Göteborg är Vanessa Widell-Ersöz, Viktoria Leth och Sara Edebo. Observera att samtliga spelare i Göteborg kommer ifrån Ullevi TK.

Tittar man på form och ranking skulle laguppställningen kunna se ut enligt följande:

1:a singel: Lisa Marzelius
2:a singel: Caijsa Hennemann
3:e singel: Vanessa Widell-Ersöz
4:e singel: Viktoria Leth
Dubbel 1: Caijsa / Vanessa
Dubbel 2 Sara / Esther

Caijsa och Vanessa har i år tagit brons i junior-SM inomhus och dessutom nyligen vunnit utomhus RM i dubbel, vilket borde innebära att de är självskrivna att spela en av dubbelmatcherna. Lisa, Caijsa och Vanessa är klart starkast i dagsläget och bör vara klara för var sin singel.


Webdesign av Websoluto.se