2012-07-11 - Caijsa jagar poäng i Skåne

De 8 bästa spelarna i Nike Junior Tour går till ett masterslutspel i början av oktober, för att där göra upp om en plats i inofficiella VM för 12-åringar i Florida. När 3 deltävlingar återstår ligger Caijsa på 11.e plats. Det kommer att bli mycket svårt att nå den sista 8.e platsen med tanke på poängavståndet och att Caijsa är ett år ung, men så länge chansen finns så måste man försöka. Det räcker inte att Caijsa spelar på topp i Höllviken, Norrköping och Båstad, utan konkurrenterna måste även på något sätt förlora mot varandra. Caijsa har vilat helt från tennisen i en vecka före onsdagens träningspass. Träningspasset såg grymt bra ut samtidigt som Caijsa är mycket sugen på att få spela matcher igen. Tyvärr fick Ebba stryk i första omgången i Höllviken mot Maria Petrovic, 1-6, 1-6. Det positiva var att matchen var mycket jämnare än siffrorna, och att Ebba själv känner att hon närmat sig Tumbatjejen ganska mycket. Nu när det är slutspelat för Ebba i Höllviken, blir hennes uppgift att stötta Caijsa till en framskjuten placering i turneringen. För att få poäng i Höllviken krävs minst en plats i kvartsfinal: 2p, Semifinal: 6p, Finalförlust: 10p och vid turneringsvinst: 14p.


Webdesign av Websoluto.se