2012-07-04 - Första turneringen utomlands - Wahlstedt (Tyskland)

Caijsa var inbjuden av Tennis Göteborg att deltaga i en internationell ETA turnering i Wahlstedt som ligger i norra Tyskland mellan Kiel och  Hamburg. Förutom Caijsa hade även klubbkompisen Esther Dahl tackat ja till resan. Familjen Hennemann passade på att lägga semestern på samma ställe och anmälde även Ebba till tävlingen för duktiga 12-åringar från världens alla hörn.
Det kom 58 tjejer från bl a Sydafrika, Kanada, Ryssland, Storbrittanien och övriga Europa. Utmaningen för våra tjejer var att kunna göra sig förstådda på matcherna genom att döma, räkna och prata på engelska. Det märktes att denna uppgift tog mycket av energin. Spelet var tyvärr på en mycket låg nivå för Caijsa och Ebba hela turneringen. Caijsa vann dock en match i singel och en match i dubbel tillsammans med Esther Dahl, men den mentala insatsen och tekniken på banan fanns tyvärr inte i Wahlstedt. Ebba förlorade båda sina matcher men tog sitt första och enda game i sista matchen. Även om man känner en viss besvikelse över tennisinsatsen så gav ändå turneringen tjejerna en erfarenhet som de kommar att ha stor nytta av i framtiden. Nu behöver tjejerna vila från allt som heter tennis. När de vaknar en morgon och säger att de vill spela tennis, då tar vi nästa steg mot fler utmaningar.
2. Tennis-Point Wahlstedt Junior Future ETA


Webdesign av Websoluto.se