2012-06-29 - Caijsa vann "Kalle Anka" i Båstad

Caijsa blev årets drottning under SEB Next Generations Cup i Båstad genom att vinna både singel- och dubbelfinalen i 11-års klassen.
Finalmatchen mot Victoria Carlsten från Fair Play/Syd blev en rysare i över 2,5 timmar. Skånetjejen var storfavorit då hon aldrig någonsin förlorat mot någon jämnårig från Sverige. Hennes facit mot Caijsa var 4-0 i matcher och 8-0 i set. Senast de möttes var i juli 2011.
Frågan alla ville ha svar på var om Caijsa kommit närmare, eller kunde göra matchen jämn, eller t o m skrälla och vinna? Caijsa inledde första set bäst och hade 5-3 och egen serve. Tyärr slingrade sig Victoria ur greppet och vände på setet genom att vinna tiebreaket med 7-5.
Caijsa såg ut som en förlorare vid 6-7, 1-2 och 0-40, men Gaisvädret (regn) gjorde att tjejen som aldrig ger sig vände på setet och vann det med 6-3. Vid 1-1 i set fick finalen flyttas till en annan utomhusbana som tålde regnet bättre. Det var kamp om varje boll och det var omöjligt att gissa vem som skulle vinna det avgörande setet. Vid 2-2 bröt arrangörerna setet efter allt regn och flyttade matchen till inomhusbanan. Efter 15 min paus var inomhusläktaren knökfull och matchen kunde fortsätta. Victoria tog genast kommandot med sina tunga grundslag och Caijsa såg åter ut som en förlorare vid 2-3 och 0-40. På något makalöst sett kämpar Caijsa sig till 5-3 och 40-15. Hela hallen väntar på ett avgörande, men nerverna gör att Caijsa missar båda matchbollarna och det står 5-4. Ingen i hallen tror nu på Caijsa som försöker dölja sin besvikelse i en handduk vid sidbytet, samtidigt som motståndaren hyllas av sina ledare, lagkompisar och släktingar. Vilken liten 11-årig tjej kommer tillbaka efter detta? Ni vet redan svaret på frågan, och det är givetvis Caijsa Wilda Hennemann från Ullevi TK. Hon bestämde sig i juli 2011 att ett år senare vinna Kalle Anka Cup. Med bestämda steg gick hon ut och servade hem finalen i flicksingel 11. (6-7, 6-3, 6-4) blev till slut slutresultatet, och det var en överlycklig Caijsa som senare fick ta emot sina pokaler på prisutdelningen.
SEB Next Generation Cup - Alla segrare (singel) SEB Next Generation Cup - Caijsa segrare i FS11 SEB Next Generation Cup - Caijsa & Vanessa segrare i FD11


Webdesign av Websoluto.se