2012-06-22 - Förluster i Båstad på midsommarafton

Caijsa förlorade båda kvartsfinalerna på midsommarafton. Först i singel mot Alexandra Viktorovitch med 2-6, 1-6, och sedan i dubbel mot Yasar/Opitz med 1-6, 1-6. Efter tre mentalt stenhårda och suveränt genomförda matcher i singelspelet orkade inte Caijsa samla kraft till dagens tidiga morgonmatch. Det som tidigare i veckan varit Caijsas styrka var plötsligt helt borta, och trots att matchen iakttogs av juniorlandslagstränare så fanns inga krafter kvar att hämta. Trots förlusten fick Caijsa tack vare sin kvartsfinalplats 8 poäng i Nike Junior Tour, vilket gör att hon avancerar från 11.e till 8.e plats.
Efter ett par timmar var det dubbelmatch för Caijsa och Vanessa. Ulleviparet följde sin taktik prickfritt och var ytterst nära att sätta Sverigeettorna i gungning. Tjejerna hade gamebollar i nästan varje game i första set, och var det dubbelpar som spelade den bästa tennisen. När de inte fick mer utdelning trots det fina spelet gick luften ur dem, och sista set blev en transportsträcka för Yasar/Opitz.


Webdesign av Websoluto.se