2012-06-04 - Caijsa "äckligt disciplinerad" i Pixbo

Idag startade Pixbo turneringen för Caijsa i FS13 klassen. Första omgången mötte hon ett år äldre klubbkompisen Esther Dahl och vann med 6-2, 6-3. Caijsa spelade mycket bra tennis fram till 5-0 i första set. Sedan var hon inte lika koncentrerad och det var jämnt fram till 3-3 i andra set, innan Caijsa höjde sig och knöt ihop säcken.
Andra omgången spelades redan samma dag på eftermiddagen, och där stötte hon åter på en klubbkompis. Två år äldre Filippa Carlsson som idag är rankad som nr 15 i sin klass i Sverige. Caijsa har tidigare aldrig varit nära att ta set av Filippa, men har känt att det fanns en möjlighet att skrälla. Caijsa spelade sin bästa tennis någonsin och var samtidigt "äckligt disciplinerad", vilket statistiken visade med väldigt få egna misstag. När chanserna dök upp till att själv kunna avgöra bollarna, högg hon som en kobra och svalde sitt byte omgående. Det är inte svårt att tycka synd om Filippa som försökte med allt möjligt för att få hål på Caijsa, men idag var Caijsas grusspel av absolut högsta världsklass och då blir det svårt för motståndaren oavsett vem det än är. Hoppas att Caijsa redan har hittat sommarens grusspel. Lyckas Caijsa att ta med sig mycket av dagens spel kommer många andra spelare i Sverige och Tyskland att få en obehaglig överraskning i sommar.


Webdesign av Websoluto.se